PsxCare Leveranser och Returer

Vi tackar för att du överväger att lita på oss och våra produkter/tjänster. Här förklarar vi om våra villkor för leveranser och returer. Är du osäker på något får du gärna kontakta oss.

Frakt och leverans

Vi kan aldrig garantera när du faktiskt får din leverans, men vi gör vårt yttersta för att bedöma leveranstiden. Det normala är att varor som finns på lager skickas samma dag eller arbetsdagen efter du gjort din beställning. 

Om inget annat anges i aktuella fraktalternativ så sker leverans på helgfria vardagar. Mindre försändelser levereras oftast direkt till mottagarens brevlåda. Annars kommer leveransen till ett utlämningsställe som beräknats vara närmast din adress. För hemleveranser kan andra villkor gälla, exempelvis en extra kostnad som faktureras om paketet inte går att leverera och sedan blir liggande mer än en vecka på utlämningsstället och/eller returneras till oss.

För närvarande använder vi postnord som leverantör.

Returer och byten

Ångerrätt

Vid postorderköp - när du beställer varor på hemsidan och vi skickar dom hem till dig - så har du som privatperson 14 dagars returrätt enligt distansavtalslagen.

Detta innebär att du försiktigt får undersöka varan, på samma sätt som du skulle ha kunnat göra i vår butik, och returnera den utan att behöva förklara anledningen till varför. Du får inte använda varan mer än nödvändigt för att undersöka den, och skall den returneras måste den vara i oförändrat skick. Det skall alltså inte synas på produkten att den är använd. Det finns vissa undantag som gör att du inte kan returnera en vara, exempelvis en vara som fått en personlig prägel som t.ex. en motivlackering eller byggts speciellt för dig. Vill du utnyttja returrätten så skall du meddela oss detta inom 14 dagar och returnera den inom 30 dagar. Du står för alla kostnader för returen samt har ansvaret för att returen kommer oss tillhanda. Returen skall adresseras till vår butik och inte skickas på ett sådant sätt att vi måste betala för att få försändelsen.

Reklamation

Om du får en vara som är trasig vid leverans eller går sönder under garanti respektive reklamationstiden måste du kontakta oss utan dröjsmål. Godkänner vi reklamationen så står vi för rimliga fraktkostnader för returen eller ordnar så att felet åtgärdas på plats eller på annat sätt närmare dig. Enligt konsumentköplagen har du som privatperson 2 års reklamationsrätt vilken gäller ursprungliga fel. Ett ursprungligt fel är per definition ett fel som fanns på produkten redan när du köpte den, inte ett fel som uppstått senare. Om du upptäcker felet inom 6 månader från köpet så räknas det som ett ursprungligt fel om vi inte kan konstatera motsatsen. Om felet reklameras senare än 6 månader efter köpet och vi inte bedömer det vara ett ursprungligt fel eller ett fel som omfattas av produktens garanti så måste du som kund bevisa att felet fanns på produkten vid köptillfället.