NetCare AB
  
Avancerad sökning 
kundvagn
kundvagn
beställ
beställ
hjälp
hjälp
  Välkommen! Använd sökfunktionen eller klicka på de avdelningar du är intresserad av. Missa inte vårt diskussions/supportforum! Datum:  
PSXCARE - Iphone - PC - Laptop - TV-spel - Reparera - Laga - Modifiera - Uppgradera - Chippa - Södermalm - Stockholm - Sverige Köpvillkor

Beställning

Beställer gör du enklast med vårt kundvagnssystem. Klicka på de olika avdelningarna i den vänstra menyn eller använd sökfunktionen för att hitta de varor du vill beställa. Klicka sedan på knappen "Lägg till i kundvagnen".

När du lagt allt du vill beställa i kundvagnen klickar du på ikonen "beställ" högst upp till höger och får sedan ange adressinformation, leveransmetod och betalningssätt.

En fördel med att använda kundvagnssystemet är att du snabbt kan se den ungefärliga fraktkostnaden, samt att du kan välja att betala med t.ex. faktura.

Om du av någon anledning vill skicka din order per email, så är adressen psxcare@netcare.se.

Naturligtvis kan du beställa på telefon 08-643 26 13.


Prisinformation, fraktavgifter och leveranstid

Alla priser inkluderar svensk moms. Vid leverans till länder utanför EU (t.ex. Norge) drar vi av momsen från priset, då betalar du istället lokal moms och tull i samband med leveransen.

Vi reserverar oss för prisförändringar eller felaktigt angivna/uträknade priser eller fraktkostnader - om så skulle vara fallet kontaktar vi kunden och kommer överens om ett nytt pris eller annulerar beställningen. Samma sak gäller om vi upptäcker att en produkt som tagit slut inte går att få tag på från våra leverantörer.

Postens avgifter tillkommer på alla leveranser. Små paket skickas med brev, vilket kostar c:a 40:-. Om man väljer leverans mot postförskott tillkommer postförskottsavgift f.n. 75:- för brev och 85:- för postpaket.


AfterPay
Vi erbjuder betalning genom faktura i samarbete med AfterPay.
Betalningsvillkor är 15 dagar och en fakturaavgift om 25:- tillkommer.

För att kunna betala mot faktura måste Du ha fyllt 18 år och vara folkbokförd i Sverige samt godkännas i den kreditprövning som genomförs vid köpet.

Fakturan skickas separat.

Vid försenad betalning skickar AfterPay en betalningspåminnelse varvid lagstadgad påminnelseavgift om för närvarande 60 kr tillkommer. Ni debiteras även dröjsmålsränta med 2% per månad från fakturans förfallodag. Vid utebliven betalning lämnas ärendet till inkasso varvid lagstadgad inkassoavgift om för närvarande 180 kr tillkommer.

AfterPay kommer att behandla beställarens personuppgifter i enlighet med personuppgiftslagen. Uppgifter kommer att insamlas och behandlas i syfte att slutföra den aktuella beställningen, identifiera beställaren, genomföra kreditkontroll samt för statistiska syften. Genom att välja betalning genom AfterPay ger beställaren AfterPay rätt att via externa och interna databaser genomföra identifikations- och kreditkontroll.

NetCare AB reserverar sig rätten att neka köp eller leverans och ompröva köparens kreditvärdighet.

Genom AfterPay ges du möjlighet att dela upp din betalning. Vid ett köp om minst 200 SEK kommer du att bli erbjuden att ansöka om att dela upp betalningen på www.myafterpay.se.
Det finns två alternativ för att dela upp betalningen.
Ett alternativ är att starta ett AfterPay konto där du själv bestämmer varje månad hur mycket du vill betala. Det finns ett minimumbelopp som baseras på det totala kvarstående beloppet på kontot. Det beloppet framgår av kontoavin och på myafterpay.se.
Det andra alternativet är att starta en delbetalningsplan. Då bestämmer du hur många månader du vill dela upp betalningen på. Du kan välja mellan att betala på 3, 6, 12, 24 eller 36 månader (med reservation att varje delbetalningsbelopp inte understiger 50 kr). Det totala beloppet delas upp på de antal månader du väljer att betala och blir därmed detsamma varje månad.
Vid försenad betalning debiteras dröjsmålsränta om 1,63% på månadsbasis från fakturans förfallodag. Vid påminnelse debiteras lagstadgad avgift om för närvarande 60 kr samt en förseningsavgift om 80 kr.

NetCare AB reserverar sig rätten att neka köp eller leverans och ompröva köparens kreditvärdighet.

För att starta delbetalning genom konto eller delbetalning behöver du göra en ansökan om kredit samt godkänna kontovillkoren. Detta gör du på www.myafterpay.se.

För information om nekande till kredit eller om du anser att du blivit felaktigt nekad, ring AfterPay.
Nedan avgifter gäller för AfterPay konto respektive AfterPay delbetalning.

Kontovillkor
Uppläggningsavgift 0 SEK
Aviavgift 29 SEK
Påminnelseavgift 60 SEK
Förseningsavgift 80 SEK
Månatlig kreditränta 1,63 %

Effektiv ränta konto

Om Kredittagaren till exempel handlar för 10 000 kr och delar upp betalningen på 12 månader kommer den effektiva årsräntan att uppgå till 28,72 %. Det totala beloppet att betala blir i detta exempel 11 435 kr.

Delbetalningsvillkor

Antal månader
3
6
12
24
36

Uppläggningsavgift
95
195
195
295
295
SEK
Aviavgift
29
29
29
29
29
SEK
Påminnelseavgift
60
60 60 60 60 SEK
Förseningsavgift
80
80 80 80 80 SEK
Månatlig kreditränta
0
0
0,83
0,83
0,83
%

Effektiv ränta delbetalning
Om Kredittagaren till exempel handlar för 10 000 kr och väljer att dela upp betalningen på 12 månader kommer den effektiva årsräntan att uppgå till 21,85 % Det totala beloppet att betala blir i detta exempel 11 090 kr.

Besök www.afterpay.se/sv/terms-and-conditions för fullständiga villkor.
Logga in på www.myafterpay.se för dina betalningsalternativ.
Normalt skickar vi din order samma dag om du beställer före 15.00, vid extremt hög belastning kan det ta 1-2 dagar innan vi skickar paketet.

Större paket skickas med postpaket, hempaket eller företagspaket vilket du väljer vid beställningen.

Postpaket levereras till ditt postkontor, normalt 2 dagar efter att vi skickat det.

Hempaket levereras hem till dig på kvällstid, normalt 1-2 dagar efter att vi skickat.

Företagspaket levereras direkt till företag, normalt före klockan 16.00 dagen efter att vi skickar det. Är mottagaren privatperson så måste paketet hämtas på postkontoret.

Vill du absolut ha hem stora paket på 24 timmar, eller av någon annan anledning har bråttom med din order - ring! Har vi mycket att göra kanske vi inte hinner hantera sent inkomna beställningar från hemsidan.

Ej utlösta paket debiteras med de portokostnader som vi blivit drabbade av samt kostnader för administration och fakturering - dock minst 200:- för brev eller 350:- för paket. Ej betalda fakturor överlämnas till inkassobolag för indrivning. Kostnader för påminnelser och inkassokostnader tillkommer enligt gällande lagar.

För specialbeställda varor som vi normalt inte har på lager, eller på varor med nedsatt pris, debiteras fullt pris. Tips: Lös ut paketet och utnyttja din returrätt istället för att låta försändelsen ligga kvar på posten. Det tjänar du på i längden...

Öppet köp/ångerrätt m.m.

OBS! Innan du returnerar en vara, oavsett anledning, MÅSTE du kontakta oss så att du får ett RETURNUMMER samt instruktioner om hur du skall emballera och returnera varan.

Handlar du hos oss har du 14 dagars ångerrätt vid postorderköp. Du får INTE bryta emballaget och/eller använda produkten. Om du vill ha möjlighet att testa en produkt med option att återlämna den om den inte uppfyller dina krav/önskemål går det oftast att göra en överenskommelse med oss i samband med köpet beroende på vilken produkt det gäller. Vill du ha öppet köp på spel eller annan programvara MÅSTE du begära plombering vid köpet. Eventuella fraktkostnader för returen får du själv stå för.

Vi rekommenderar att du tar del av distansavtalslagen för utförlig information om den ångerrätt du har vid köp i vår webshop (eller om du ringer in din beställning - distansavtalslagen gäller all typ av handel där du inte fysiskt befinner dig i vår butik när köpet görs) . I korthet säger lagen att:

- Ångerfristen är 14 dagar.
- Du behöver aldrig ange varför du ångrar dig
- Ångerfristen börjar löpa den dag du tar emot varan
- Ångerrätten gäller inte om förseglingen brutits på ljud- eller bildupptagning eller datorprogram.
- Du är skyldig att hålla varan i lika gott skick som när du fick den. Du får inte använda den, men naturligtvis försiktigt undersöka den.
- Du får själv betala returkostnaden när du sänder tillbaka varan.

Läs
mer om distansavtalslagen på konsumentverkets hemsida.

Om du trots allt testat en produkt och av någon anledning inte är nöjd - kontakta oss så kan vi oftast komma överens om byte till annan produkt eller återköp med eventuellt avdrag ifall vi måste sälja produkten till nedsatt pris för att kompensera nästa köpare.
 
Om du vill ha öppet köp på något du köper i butiken, säg till innan vi skriver ut kvittot. Öppet köp i butiken gäller efter överenskommelse, anledningen till detta är att vi kanske har en produkt med redan brutet emballage att erbjuda, eller så kan vi i vissa fall vill förse förpackningen med sigill som inte får brytas.
Garanti och reparationer

Vi lämnar ett års garanti för fabrikationsfel på alla varor. Garantin täcker inte normalt slitage, ej heller vissa typer av reservdelar som t.ex. laserenheter som lätt tar skada av felaktig hantering. Vissa produkter har två års fabriksgaranti.

Om kunden själv öppnat/försökt reparera en vara så gäller ingen garanti. Vissa varor förser vi med sigill/klistermärken som direkt avslöjar om någon öppnat apparaten. Ta aldrig bort dessa klistermärken.

Vi accepterar inte returer som beror på att beställd vara inte fungerar/är kompatibel med kundens befintliga utrustning, exempelvis basenhet, tv-apparat eller PC. Är du osäker - fråga vår personal först, eventuellt kan vi erbjuda möjlighet att testa produkten med full returrätt.

Normalt får man en defekt vara utbytt eller reparerad omgående, alternativt hela inköpspriset tillbaka om endast ringa tid förflutit sedan inköpet samt varan inte ser använd ut och allt emballage finns kvar i gott skick.

Om varan måste skickas till tillverkaren för garantireparation, och reparationen tar längre tid än 4 veckor så brukar vi erbjuda en motsvarande vara till låns tills reparationen är klar. I vissa fall har du även rätt att häva köpet och få pengarna tillbaka om det tagit orimligt lång tid att få varan reparerad. Du har även rätt att häva köpet om vi efter 2 reparationsförsök inte lyckats åtgärda felet.

Vi sätter en ära i att i de fall då felet går att åtgärda i vår verkstad, försöka utföra reparationen direkt medan du väntar!

Vi står för alla fraktkostnader - kontakta oss för information om vilken typ av frakt som skall utnyttjas. Visar det sig att varan var felfri ersätts inte fraktkostnaden.

Returnerade varor skall vara väl emballerade, vi accepterar inte returer av felaktigt emballerade produkter. Fråga oss om du är osäker på hur du skall förpacka olika produkter!

Vid retur måste du först kontakta oss och beskriva felet för någon av våra tekniker. Ofta handlar det om handhavandefel eller någon inställning snarare än fel på produkten. Om vi inte kan lösa problemet via telefon ber vi dig skicka varan till oss för undersökning och åtgärd. Du får du ett returnummer som måste anges! Skriv returnumret, en utförlig felbeskrivning samt ditt namn, din adress och ditt telefonnummer på en lapp som du skickar med varan. Tag även en kopia på ditt kvitto och skicka med. Har du tappat bort kvittot, kontakta oss - har du köpt varan per postorder har vi kvar alla uppgifter om ditt köp och kan skriva ut ett nytt!

Vi följer naturligvis konsumentköplagen och distansavtalslagen - att handla on-line skiljer sig inte från att handla från en vanlig postorderkatalog!

Vi rekommenderar att du läser följande information från konsumentverket innan du gör ditt köp:

Om distansavtalslagen

Att tänka på vid handel över Internet

Öppet köp

Bytesrätt

Ångerrätt 14 dagar

Felaktigt angivna priser

Din rätt som konsument

Om du hittar något exempel där www.PSXCARE.com inte följer gällande lagar eller riktlinjer, kontakta oss gärna. Är din kommentar relevant och leder till att vi gör en ändring i våra villkor eller på vår hemsida skickar vi en liten present som tack.

Om du gör en reklamation som vi inte accepterar och vi inte kan komma överens rekommenderar vi att du besöker Allmänna Reklamationsnämdens hemsida. I första hand bör du kontakta konsumentvägledningen i din kommun.

Vill du göra en anmälan går det bra att använda konsumentverkets blanketter online. Vi följer isåfall ARN's beslut. Företag som inte följer ARN's beslut hamnar på denna svarta lista.

Nytt från och med 2016 är att det finns en process för att hantera tvister som är gemensam för alla E-handlare inom EU. För mer information om detta, se Europeiska Unionens Online Dispute Resolution.
Hur vi hanterar de uppgifter du lämnar

Vi registrerar namn och adressuppgifter samt de varor du som kund beställt från oss. Om du handlar med kreditkort från vår hemsida registrerar vi även ditt personnummer vilket används för kontroll mot folkbokföringens adressregister. Personnumret lagras inte i vårt kundregister om du inte är upplagd som kredit/fakturakund.

Vi säljer inte uppgifterna vidare till andra företag.

Vi skickar nyhetsbrev till kunder som handlat av oss och som angett sin emailadress. Om man inte vill ta emot nyhetsbrevet är det bara att klicka på en länk för att spärra sin adress mot framtida utskick.

Vi kan även göra utskick av reklam för våra produkter via post. Om du inte vill ta emot sådan reklam går det bra att kontakta oss så spärrar vi din adress mot dessa utskick.

Du kan givetvis kontakta oss för att begära att vi rättar eller tar bort uppgifter. Du har rätt att en gång per år begära utdrag om de uppgifter vi registrerat om dig.

Cookies

"Cookies" är små filer som din internetbrowser lagrar på din hårddisk på begäran från vissa hemsidor du besöker.

Vår hemsida använder "cookies" för att hålla reda på "kundvagnen" med varor. Om du spärrar "cookies" från vår hemsida kommer kundvagnen fungera ändå, men istället används en såkallad sessionsvariabel vilken syns i adressfältet.

Se till att inte klistra in t.ex. en länk till några av våra produkter när du mailar någon eller tipsar om någon av våra produkter utan att först ta bort sessions-id nyckeln, annars kan någon komma in i din egen kundvagn tills nyckeln inaktiverats.

Det lagras även en "cookie" om du använder vårt "Live chat" supportsystem. De frivilliga uppgifter om namn, ärende osv du matar in i samband med chatten sparas i en databas tillsammans med allt som skrivs i chatten. Cookien innehåller ett ID som gör att vi kan se tidigare förfrågningar om en kund använt supportchatten flera gånger.

Vårt supportforum använder en cookie för att hålla reda på att du är inloggad, annars hade man behövt mata in namn och lösenord varje gång man skriver ett nytt inlägg.

För att radera alla cookies från t.ex. Internet Explorer, välj menyvalet Verktyg, Internet alternativ..., klicka på knappen "ta bort cookies"Företagsinformation

Hemsida, postorder och butik drivs av:

NetCare AB
Organisationsnummer 556435-7506
Kontaktperson: Hansi Blomberg 08-643 26 13This site and all contents are ©2014 NetCare AB
Allt innehåll på sidorna i denna internetbutik är ©2014 NetCare AB i Stockholm
Email: psxcare@netcare.se   Telefon: 08-615 21 60

Antal kunder i webshoppen just nu: 50
Högsta antal kunder i webshoppen samtidigt: 7068 (2012-07-12)